Get Adobe Flash player
Menü

Tulajdonságok

fibrescope5Van néhány olyan RVI alkalmazás, amelyekhez nem elegendőek a standard fiberszkóp modellek. Az Olympus mindig is élen járt a felhasználási megoldások terén, és olyan esetekben, amikor egy standard berendezés nem tudja a kívánt eredményt meghozni, Olympus mindig tanácsokkal szolgált az alkalmazásnál szükséges optimális eszközhasználatról. Így ez néha azt eredményezi, hogy a különleges felhasználási igény kielégítésére egy speciális berendezés kerül bemutatásra – ezért is viselik ezek az eszközök a különleges tulajdonságú fiberszkópok nevet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet őket használni egyéb alkalmazások során. A lent található tájékoztató bemutatja az egyes modelleket, azok javasolt felhasználási lehetőségeivel. Műszaki jellemzőik alapján természetesen alkalmazhatóak egyéb, esetleg az Ön által igényelt, felhasználási területen is.

 

IF5D4X1-14: fibrescope6
5.0mm-es (0.19″) átmérőjével és 1200mm-es (47″) munkahosszával ez a műszer eredetileg a Pratt & Whitney PT6 gépezethez lett kifejlesztve, de azóta rengeteg egyéb kis gép és kis átmérőjű csőhálózat vizsgálatára is használták. Jellemzői: kétirányú mozgathatóság, cserélhető optikai adapterek, melyek direkt vagy oldalnézetet tesznek lehetővé. Mindkettő alapfelszereltsége a műszernek.

IF7D3X3-26 / IF7D3X3-32:
Ez a 7.3mm-es (0.29″) átmérőjű műszer az F100 és a JT-9D repülőgépek hajtóműveinek vizsgálatára lett kifejlesztve, és rendelkezik egy belső csatornával, amivel szerszámot vagy kampót lehet bevezetni a vizsgált területre, mely segíti a hajtómű körüli irányítást. Négyirányú mozgathatósággal rendelkezik (130° fel/le, jobbra/balra), az optikai rendszer látótere 66° és rögzített fókuszú (a mező mélysége 8mm-től a végtelenségig).

IF8D3X2-23:
A JT-8D hajtómű vizsgálata különösen nehéz és a leghatékonyabb, ha vezetőcsöves műszert használunk.

Az IF8D3X2-23 fiberszkóp ehhez a vizsgálathoz lett kialakítva. Jellemzői: 80° látótér és egyedi mozgathatóság – 185° fel, 105° le, balra és jobbra. Használata az MD-999 vezetőcsővel történik, így 8 különböző irányú mozgás érhető el.

 

IF8D4X2-10:fibrescope7
Ezen műszer kidolgozásának a célja a gépjárműiparban való alkalmazás volt, 8.5mm-es átmérővel (0.33″) és 770mm (30″) munkahosszal. Ez egy általános diagnosztikai eszköz, hibakeresésre és különleges problémák vizsgálatára. A felhasználás tipikus területei magában foglalják a kipufogószelepeket, hengereket, erőátviteli rendszereket és az alvázon belüli területeket. Más ilyen átmérőjű száloptikákkal szemben az IF8D4X2-10 egy 32mm átmérőjű okulárral rendelkezik, amely által számos készülékhez csatlakoztatható, például merevszárú endoszkóphoz.

IF13D3-60:
6050mm-es (19’) hosszával az IF13D3-60 a leghosszabb ipari fiberszkóp, amit manapság gyártanak. Olyan ipari berendezések vizuális vizsgálatára lett kialakítva, mint például csövek, gőzkazánok, hőcserélők. Tehát olyan esetekben használják, amikor a vizsgált terület távol esik a belépési ponttól. Négyirányú hajlíthatósággal rendelkezik a szonda végen és számos 11mm-es cserélhető optikai adapterrel kompatibilis, így nyújtva a felhasználónak számos, különböző látótér- és mezőmélység-variációt.

 

UV (Ultraibolya) fiberszkóp

A boroszkópok és a standard fiberszkópok üvegszálai tompítják az UV fényt, ezért azokat csak arra használhatjuk, hogy fluoreszkáló képeket nézzünk velük, UV fény közvetítésére nem alkalmasak. Ahhoz, hogy lehetséges legyen az UV fény közvetítése és a képek megtekintése, egy speciális száloptikára van szükség.

Az IF11D4-20UV fiberszkóp kapható belső csatornával, vagy anélkül és kvarcszál-köteggel rendelkezik a hatékony UV megvilágításhoz. A 11.3mm (0.44″) átmérőjű műszer két hosszúságban kapható – 2.0m vagy 3.0m (6.6″ vagy 9.8″) és, ahol igény van rá, a belső csatorna használható a festőanyag és a szükséges folyadék beviteléhez.