Get Adobe Flash player
Menü

Zwick/Roell ejtőművek

A Zwick/Roell cégcsoport évek óta szállít minőségi vizsgálórendszereket ütővizsgálatokhoz. A termékpaletta magába foglalja az ingás ütőműveket fémek és műanyagok vizsgálatához, ejtőműveket néhány joule-tól 100 000 joule-ig terjedő energiatartományban, valamint nagysebességű vizsgálógépeket is. A Zwick/Roell ütővizsgálati portfóliója most az alábbi termékekkel egészül ki:

Amsler HIT230F – kisméretű ejtőmű átlyukasztásvizsgálathoz és CAI (compression after impact) vizsgálathoz

HIT230F

Legfeljebb 4,4 m/s becsapódási sebességgel és 2 – 23 kg közötti ejtősúllyal ez az ejtőmű ideális az ISO 6603-2 szerinti átlyukasztásvizsgálatokhoz, valamint különböző szabványok szerinti CAI vizsgálatokhoz. A készülék képességei közül kiemelkedik a könnyen hozzáférhető vizsgálótér, ami lehetővé teszi a vizsgálatok gyors végrehajtását, valamint az előkészített próbalemezek közvetlenül behelyezhetőek. Hatékonyság és ergonómia szempontjából ez az ejtőmű verhetetlen.

Amsler HIT600F – univerzális ejtőmű anyagvizsgálathoz

HIT600F

Az alacsony sebességű (2,2 m/s) ejtővizsgálatokhoz nagy méretű ejtősúlyok szükségesek. Ha a vizsgálat sebessége 6,6 m/s, gyorsítás szükséges. Ezen ejtőművek mindkét feltételnek megfelelnek, és tökéletesen alkalmasak a számos autóipari specifikáció szerinti vizsgálatok végrehajtására. A HIT230F-hez hasonlóan a HIT600F adagolási és biztonsági rendszere is optimális ergonómiát és biztonságot nyújt. Az előkészített próbalemezek egyszerűen behelyezhetőek, és kevesebb, mint 5 másodperc alatt elvégezhető az ejtővizsgálat, így a legtöbb átlyukasztásvizsgálat esetében nincs szükség hőkamrára. Az ejtőmű alkalmas továbbá CAI, Charpy és Izod vizsgálatok végrehajtására is.

Amsler HIT1100F/HIT2000F – egyetlen vizsgálóberendezés anyag- és alkatrészvizsgálathoz is

HIT1100F-2000F

Az alkatrészvizsgálat gyakran kihívást jelent az ejtőművek számára. Az alkatrész becsapódási felülete gyakran nem megfelelő szögben áll a becsapódás irányához képest, ami masszív megvezetést igényel. Bizonyos esetekben az alkatrészek rögzítéséhez még speciális befogóra is szükség lehet. Ezt megkönnyítendő az ejtőmű T-hornyos asztallal rendelkezik, melynek segítségével a szerszámozás könnyen elrendezhető. Amennyiben a vizsgálat alacsony vagy magas hőmérsékleten történik, a teljes vizsgálati összeállítást hőkamrában kell elhelyezni. Az Amsler HIT1100/2000F ideális az ilyen vizsgálatok végrehajtására, és a szerszámozás kialakításának köszönhetően sokféle szabványos anyagvizsgálati feladatra használhatóak.