Get Adobe Flash player
Menü

Keménység etalonok

Zwick/Roell Indentec keménység etalonok

A Zwick/Roell Indentec a keménység etalonok széles választékát kínálja az összes szabványos vizsgálati módszerhez (Rockwell, Brinell, Vickers és Knoop), különböző anyagokból elkészítve (pl. acél, karbid vagy alumínium), és UKAS akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal szállítva. Az etalonok biztosítják a keménységmérési folyamat pontosságát, sértetlenségét és visszavezethetőségét.

zwick indentec hardness test block

Zwick/Roell Indentec keménység etalon

Az etalonok egyaránt alkalmazhatóak keménységmérő berendezések ellenőrzésére, valamint indirekt kalibrálásokhoz is. Egy szabványos keménység etalon hasznos élettartamát a felszínén történt behatolások sűrűsége határozza meg, és amint ezen behatolások sűrűsége elért egy meghatározott szintet, az etalon cseréje szükséges.

A szabványos etalonokkal végzett ellenőrzést a keménységmérő berendezés teljes működési tartományában ajánlott elvégezni, olyan etalonok felhasználásával, amelyek keménysége igazolt az alkalmazott terhelőerő mellett. Fontos megemlíteni, hogy a szabványos etalonoknak csak a felső felszíne használható.

 Skála Tartomány Bizonyítvány
Rockwell (HR) A, B, C, D, E, F, G, H, K, L, M, N, P, R, S, T, W, X, Y ISO 6508-3, ASTM E18
Vickers (HV) 0,010 – 100 ISO 6507-3, ASTM E384
Knoop (HK) 0,010 – 1 ISO 4545-3
Brinell (HB) 1/1 – 10/3000 ISO 6506-3, ASTM E10

Gyári prospektus

Az etalonok UKAS akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Minden Zwick/Roell Indentec keménység etalon ellenálló, szivaccsal bélelt hordtáskában érkezik.