Get Adobe Flash player
Menü

Zwick/Roell Indentec keménység etalonok

A keménység etalonok fontos szerepe gyakran elhanyagolt és nem is teljes mértékben megértett, azonban az ilyen etalonokkal végzett mindennapos ellenőrzések gyorsan és könnyedén igazolják a keménységmérő berendezések teljesítményét, a szabványoknak való megfelelést, valamint a teljes mérőrendszer pontosságát.

zwick indentec hardness test block

Zwick/Roell Indentec keménység etalon

A Zwick/Roell Indentec a keménység etalonok széles választékát kínálja az összes szabványos vizsgálati módszerhez, különböző anyagokból elkészítve (pl. acél, karbid vagy alumínium), és UKAS akkreditált kalibrálási bizonyítvánnyal szállítva. A szabványos etalonok, mint referencia anyagok, szerves részét képezik a keménységmérés folyamatának. Az etalonok biztosítják a keménységmérési folyamat pontosságát, sértetlenségét és visszavezethetőségét.

Az etalonok egyaránt alkalmazhatóak keménységmérő berendezések ellenőrzésére, valamint indirekt kalibrálásokhoz is. Egy szabványos keménység etalon hasznos élettartamát a felszínén történt behatolások sűrűsége határozza meg, és amint ezen behatolások sűrűsége elért egy meghatározott szintet, az etalon cseréje szükséges.

A szabványos etalonokkal végzett ellenőrzést a keménységmérő berendezés teljes működési tartományában ajánlott elvégezni, olyan etalonok felhasználásával, amelyek keménysége igazolt az alkalmazott terhelőerő mellett. Fontos megemlíteni, hogy a szabványos etalonoknak csak a felső felszíne használható.

A Zwick/Roell Indentec által szállított keménység etalonok ellenálló műanyag, szivaccsal bélelt hordtáskában érkeznek, ami megfelelő védelmet biztosít az etalonok számára.